CzlowiekBanan
Nowicjusz
Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 13:13, 24 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Proporcje! O ile wiem w prochu czekoladowym stosujesz normalne proporcje utleniacza(saletry) do reduktorów jak w prochu czarnym. Z tym że w prochu czarnym reduktory są dwa (siarka, węgiel) a w czekoladowym tylko węgiel. Innymi słowy, zamiast tych 15% siarki dajesz dodatkową porcję węgla. Taki sposób w domowych warunkach w 100% wystarczy.
Poza tym możesz spróbować przygotować mieszankę w acetonie/wodzie demineralizowanej. Wtedy uzyskasz większą gęstość, a to oczywiście jest zaletą i to nawet dodatnią Oczywiście przed odpaleniem musisz wysuszyć mieszankę na pieprz.
Aaa i jeszcze kwestia czy mieszałeś objętościowo czy wagowo. To też dysyć istotne.
Pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|